Sliptong met gesmoorde sla, tuinerwten en pancetta
Sliptong met gesmoorde sla, tuinerwten en pancetta
Met gesmoorde sla
Ingrediënten
4 sliptongetjes
2 el bloem
5 el olijfolie
20 g boter
200 g verse erwten
4 plakjes pancetta
3 el olijfolie
½ kropsla
3 el balsamicoazijn
1 bosje dille
Dit recept met sliptong is supersimpel, maar daarom niet minder lekker.
BEREIDINGSWIJZE
1. Blancheer de erwten in kokend water, giet af en spoel direct af onder koud stromend water. Bak de pancetta krokant in 1 eetlepel olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en laat er op laag vuur de sla in slinken. Voeg de erwten toe en breng op smaak met peper, zout en de balsamicoazijn.
3. Bestuif de sliptongetjes met bloem. Verwarm de resterende olijfolie met de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de sliptongetjes in korte tijd gaar.
4. Serveer de sliptong met de gesmoorde sla en erwten en garneer met de pancetta en dille.