Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Gebakken forel met koriander en gember

Makkelijk te bereiden en een smaak om nooit te vergeten: deze gebakken forel met koriander en gember is heel erg lekker. De smaak heeft iets weg van Azië waar gember en koriander meer in de keuken worden gebruikt dan hier. Het geheel is smaakvol en anders dan anders.

BEREIDINGSWIJZE

1. Bestrooi de vissen aan de binnenkant met peper en zout.

2. Meng de gember, knoflook en de helft van de bosuitjes. Vul de buikholten van de forellen met dit mengsel.

3. Meng de bloem met peper, zout en kerriepoeder. Verdeel dit mengsel over een bord en haal de forellen erdoor.

4. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de bosuitjes, de wijn, honing, vissaus en de helft van de koriander bij het bakvet en roer er een saus van. Serveer de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/gebakken-forel-met-koriander-en-gember?absolute=1