Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Langoustines met limoenboter

Langoustines worden beschouwd als een delicatesse. Het witte visvlees is sappig, lichtelijk zoet en mager. Ze zijn perfect voor op de bbq of gourmetplaat. In combinatie met de limoen maakt dit een licht maar smakelijk gerecht.

BEREIDINGSWIJZE

1. Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en meng de ingrediënten.

2. Laat dit vervolgens afkoelen en hard worden in de koelkast. Haal een kwartier van te voren uit de koelkast.

3. Plaats de langoustines en gehalveerde limoenen op een bakplaat. Leg er vervolgens, als de langoustines al wat garen, een plakje van de zelfgemaakte boter bovenop en laat deze smelten.

4. Knijp de warme limoenen uit over de schaaldieren.

5. Besprenkel met een beetje zeezout.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/langoustines-met-limoenboter