Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Scholfiletsandwich met garnalen en sherry-mayo

Schol is gemakkelijk te bereiden, bijzonder smaakvol en niet vet. Serveer in ‘no-time’ deze platvis met ziltige Hollandse garnalen en maak af met een zelfgemaakte sherry-mayo. Dankzij de veelzijdig smaken van de gebruikte ingrediënten zorgt dit gerecht voor een smaakexplosie in je mond.

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Leg de scholfilets naast elkaar op bakpapier op een bakplaat. Bestrooi ze met wat peper en zout en besprenkel ze met 3 eetlepels sherry of druivensap. Schuif de bakplaat in de oven en laat de scholfilets in ca. 5 minuten gaar worden. Laten afkoelen. Voor dit gerecht kan de schol lauw of koud worden geserveerd.
3. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de bleekselderij, worteltjes en tomaat in zeer kleine stukjes. Bestrooi ze met peper en zout. Rasp de schil van de citroen of sinaasappel op een fijne rasp boven een grote kom. Halveer de citroen of sinaasappel en knijp de helften boven de geraspte schil uit. Hak de kruiden grof. Doe de kruiden en de gesneden groenten (met het vocht van de tomaat) in de kom bij de citroen of sinaasappel en meng ze door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout. (Je kunt eventueel ook nog een beetje suiker toevoegen, dan smaakt het minder zuur.) Direct gebruiken of een paar uurtjes laten trekken.
4. Meng de mayonaise met 1/2 eetlepel sherry of druivensap en wat peper.
5. Leg op 4 borden een lauwwarme of helemaal afgekoelde scholfilet. Schep over elke scholfilet een flinke lepel van het groentemengsel en strooi er wat garnalen over. Dek af met de andere scholfilets. Verdeel de rest van het groentemengsel en garnalen erover en schep de sherry-mayo erbij.

Voor een zomerse maaltijd is de scholfiletsandwich lekker met een pastasalade, sla en/of geroosterd brood.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/scholfiletsandwich-met-garnalen-en-sherry-mayo