Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Dorade met smokey BBQ-kruiden, chorizo & paprikasalsa

Dorade is met zijn matig vette vlees en stevige, volle smaak een fijne vis voor op de BBQ en grillpan. Doordat deze vis weinig graten heeft, is het makkelijk te eten als je hem in zijn geheel klaarmaakt. Op deze manier blijft de smaak ook het beste behouden!

BEREIDINGSWIJZE

1. Rasp de schil van de limoenen op een fijne rasp. Snijd 2 limoenen in plakjes. Pers de andere 2 limoenen uit. Meng 3 eetlepels smokey BBQ-kruiden met de helft van de limoenrasp en 4 eetlepels zonnebloemolie.
2. Snijd de chorizo in 8-10 dikke plakken. Snijd 3 of 4 ondiepe inkepingen in beide kanten van de dorades. Bestrijk de buikholte van de dorades met wat van de smokey BBQ-olie. Leg de plakjes limoen en de plakken chorizo in de buikholtes. Bestrijk de dorades aan beide kanten met de rest van de smokey BBQ-olie en klem ze in de visgrillklemmen als je die gebruikt.
3. Laat de kruiden lekker intrekken terwijl je de salsa maakt: halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika en tomaten in stukken doe ze met de koriander of bladselderij in de hoge beker en maal ze met de staafmixer niet al te fijn. Voeg ½ tl smokey BBQ-kruiden, de rest van de limoenrasp 4 el olie, de helft van het limoensap en gembersiroop toe. Proef en voeg naar smaak meer kruiden, limoensap en/of gembersiroop toe. Direct gebruiken of een paar uur laten trekken.
4. Gril de dorades op een hete barbecue ca. 15 minuten tot ze mooi geroosterd en gaar zijn. Geregeld keren. Haal de vis van de graat en verdeel over 4 borden. Schep er wat salsa over en strooi de rest van de koriander erbij.

Lekker met een Mexicaanse bonensalade van kidneybonen, witte bonen, bruine bonen en maïs.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/dorade-met-smokey-bbq-kruiden-chorizo-paprikasalsa