Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Chili con ‘makreel’ met lente-ui en zure room

Geef de bekende ‘Chili con carne’ een ziltige twist door het vlees te vervangen met een heerlijk en smaakvol visje. Makreel smaakt goed in een stoofpot met bonen en tomaten. Geef het gerecht een extra Mexicaans tintje door er tortillachips, maïs en geraspte kaas bij te serveren.

BEREIDINGSWIJZE

1. Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de lente-uitjes in ringen..
2. Verwarm een scheutje olie in een diepe pan en roerbak hierin de rode uien met de knoflook 5 minuten. Roer de kruidenmix erdoor. Voeg de tomaten toe en bak ze 5 minuten mee.
3. Laat ondertussen de bonen uitlekken en voeg aan de pan toe. Breng tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Afhankelijk van de vochtigheid van de tomaten kun je een scheutje water toevoegen om de chili iets vochtiger te maken.
4. Verdeel in de tussentijd de makreel in stukken. Voeg ze met de helft van de lente-ui aan de chili toe en warm het goed door.
5. Hak de koriander of peterselie grof. Proef de chili en voeg eventueel nog wat extra kruidenmix toe. Strooi op het laatst de rest van de lente-uiringetjes en kruiden erover. Schep de zure room of yoghurt er op de borden bij.

Serveer er tortillachips, maïs(kolven), geraspte kaas en Jalapeño-peperringetjes bij.

Tip: Je kunt de makreel ook vervangen door warm gerookte zalm of gerookte forel.