Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Schol met biet en kruidensaus

Deze gebakken schol uit de oven met biet en kruidensaus is een gerecht dat eer doet aan de smaaknuances van schol. Het zoete van de biet en de intense smaak van de verse kruiden zorgen voor een lekkere afwisseling met de milde smaak van de schol.

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrooi de scholfilets met peper en zout en bak ze aan 1 kant goudbruin. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en bedek de ongebakken kant met limoenrasp en zet enkele minuten in de oven.

2. Meng twee in blokjes gesneden rode biet met mayonaise, crème fraîche en sushi-azijn. Pureer de andere 2 rode bietjes met wat groentebouillon. Doe dit ook met de gele biet.

3. Verwarm de groentebouillon, roer 2 eetlepels water door de maïzena en bind hiermee de bouillon licht. Roer er de kruiden en limoenrasp door.

4. Leg de schol op een voorverwarmd bord. Garneer met hoopjes bietensalade en bietencrème. Lepel de kruidensaus er omheen en maak af met limoenrasp.

Serveer er in bouillon gekookte krieltjes bij.