Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Gebakken sliptong met Hollandse garnaaltjes en witte wijnsaus

Dit is niet alleen een top hoofdgerecht maar een echte hoofdprijs op jouw bord. Je krijgt namelijk twee maal de trots van de Hollandse visserij op het bord: tong en Hollandse garnaal. Verfijnder dan dit gaat het niet worden.

BEREIDINGSWIJZE

1. Breng in een steelpan de sjalot met de wijn en de fond aan de kook. Kook tot 100 ml in. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.

2. Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal de sliptongen erdoor. Smelt de boter in een ruime koeken- of vispan. Bak de sliptongen in 4-6 minuten goudbruin en net gaar; keer de vis halverwege. Voeg intussen de peterselie en peper naar smaak aan de saus toe.

3. Leg de sliptongen op 4 borden. Bestrooi met de garnalen en lepel er de witte wijnsaus over.

Lekker met aardappelpuree met roomboter en een groene salade met mosterdvinaigrette.

Tip: Gebruik voor de saus bij voorkeur een pakje houdbare slagroom. Deze is beter bestand tegen verhitting.