Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Gestoofde wijtingfilet met appel en ui

Een lekker avondmaal. Het gerecht met wijting is verrassend fris door de toevoeging van appel en ui. Daar houd je de kids of andere gasten wel even zoet mee.

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in plakjes.

3. Smelt de boter en bak hierin de ui met de appel, de spekblokjes en de tijm 3 minuten op een laag vuur. Breng de appelsap aan de kook en los het bouillontablet erin op.

4. Schep de helft van het appel-mengsel in een vuurvaste schaal. Leg de wijtingfilets op het appelmengsel, schep de rest van het appelmengsel erop.

5. Giet het appelsapmengsel erover. Dek de schaal af en laat de vis in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar worden.

6. Giet het stoofvocht voorzichtig uit de schaal in een pannetje. Breng het vocht aan de kook en voeg 1-2 eetlepels allesbinder toe om de saus te binden. Schep de saus over de vis.

Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/gestoofde-wijtingfilet-met-appel-en-ui