Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Pastinaakrösti met haring en mierikswortelcréme

Mocht je op zoek zijn naar een lekkere amuse, maak dan eens dit recept! De smaak van haring past goed bij de wat zoetere smaak van de pastinaakrösti. De mierikswortelcrème maakt het helemaal af.

BEREIDINGSWIJZE

1. Schil, was en rasp de aardappels en pastinaak. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de geraspte aardappel en pastinaak en doe ze dan in een kom. Voeg olijfolie, ei, zout, peper, bloem en bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C (conventionele oven) en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel kleine porties van het rösti-mengsel (ongeveer 20 gram per portie) over de bakplaten (12 porties per bakplaat). Druk met je vingertoppen elke rösti plat tot een soort pannenkoek met een diameter van 6-7 cm. De randjes mogen best een beetje uitsteken, deze worden na het bakken lekker krokant.

3. Bak de rösti’s 25 minuten (één bakplaat per keer) en draai ze dan om. Bak de rösti’s vervolgens nog 5-7 minuten (pas op dat de randjes niet te donker worden). Laat de rösti’s daarna afkoelen op een rooster.

4. Maak ondertussen de mierikswortelcrème. Roer hiervoor de roomkaas los met wat citroensap en de geraspte mierikswortel en bewaar de crème tot gebruik in de koelkast.

5. Maak de rösti hapjes kort voor het serveren af. Leg op elke rösti een stukje haring en doe er dan een klein schepje van de mierikswortelcrème op. Garneer de rösti’s tot slot met een paar ringetjes bosui en een takje dille.

Tip: De rösti’s zijn op de dag dat ze zijn gebakken het lekkerst. Wil je ze toch liever een dag van tevoren maken, bewaar ze dan in de koelkast en doe ze voor gebruik even in de oven (180 °C). Hierdoor worden de randjes weer krokant. Laat de rösti’s wel weer afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze serveert met de haring en de mierikswortelcrème.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/pastinaakrosti-met-haring-en-mierikswortelcreme