Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Geroosterde schol met rucolapesto

Hoe eenvoudig en smakelijk wil je het hebben? Je hebt niet meer nodig dan een verse schol, wat pasta en een lepel rucolapesto. Doodsimpel maar superlekker!

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Pureer met de staafmixer de knoflook, de pijnboompitten, de rucola en 6-7 el olijfolie tot een gladde pasta. Meng er de kaas door. Breng de rucolapesto op smaak met zout en peper.

2. Leg de schol op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de vis met de resterende 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de schol in de voorverwarmde oven in 8-10 min. gaar.

3. Leg de schol op 4 borden. Schep er een flinke lepel rucolapesto bij.

Tip: Lekker met spaghetti en een partje citroen. Geef er een frisse tomatensalade bij.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/geroosterde-schol-met-rucolapesto