Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Pappardelle met Hollandse garnalen

Pasta is zowel gedroogd als vers, en in vele vormen, verkrijgbaar. Pappardelle is een soort Italiaanse pasta dat uit lange brede linten pasta van meer dan 1 centimeter breed bestaat. Dé manier om pasta te eten is met een vork. Pasta draai of prik je. Draaien doe je door een ‘plukje’ pasta om je vork heen te draaien. Prikken doe je alleen bij de vormen die je niet kunt draaien. En volgens de echte Italianen laat je de saus die niet aan de pasta zit gewoon op je bord liggen. Maar wij adviseren je om de garnaaltjes in deze pasta zeker niet op het bord achter te laten maar lekker met een vorkje te prikken.

BEREIDINGSWIJZE

1. Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.

2. Snijd 1½ – 2 cm van de harde uiteinden van de asperges en schil eventueel de onderkanten. Snijd de asperges in stukken van 3 cm.

3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui in 2 minuten zachtjes glazig. Schep de asperges en tijm erdoor en schenk de fond en wijn erbij. Voeg wat zout en peper toe. Smoor de asperges zonder deksel in 5 minuten gaar, zodat er vocht kan verdampen.

4. Laat de pappardelle in een vergiet uitlekken en schep de pasta en driekwart van de garnalen door de asperges. Warm het gerecht nog heel even door en schep het in warme diepe borden. Schep in het midden een bergje garnalen en garneer met krullen Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/pappardelle-met-hollandse-garnalen