Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Makreel traybake met aardappel en wortel

Aan dit hoofdgerecht heb je weinig werk. De oven doet bijna al het werk en zo eet je de makreel op de meest pure manier. Deze makreel traybake met makreel, aardappel en wortel is je ideale to go maaltijd!

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Schep de aardappel, wortel en ui om met 2 el garam masala, olijfolie en peper en zout.

3. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven en bestrooi ondertussen de makreelfilets met peper en zout en 1 tl garam masala.

4. Leg de makreelfilets op de aardappel en wortel en bak nog 10 à 12 minuten tot de makreel gaar is.

5. Bestrooi met verse peterselie.

Tip: Doe voor een frisse citroenvinaigrette 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels gladde mosterd en 6 eetlepels extra vierge olijfolie in een schone jampot of dressingshaker. Schud tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Voeg naar wens nog wat fijngesneden tuinkruiden toe.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/makreel-traybake-met-aardappel-en-wortel