Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Hollandse garnalensalade met gegrilde pompoen, edamame en zwarte bonen

Dat je in de herfst ook heel goed van een salade kunt genieten, bewijst deze Hollandse garnalensalade met gegrilde pompoen, edamame en zwarte bonen wel. Goed gevuld en heerlijk op smaak gebracht met caesardressing.

BEREIDINGSWIJZE

1. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in smalle parten. Schil de parten.
2. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
3. Bestrijk de parten pompoen met een beetje zonnebloemolie en bestrooi ze met wat kerriepoeder. Gril de parten pompoen 5-8 minuten. Keer geregeld. Leg ze, als ze gaar zijn, op elkaar op een plankje en houd ze onder een deksel een beetje warm.
4. Was en droog ondertussen de sla. Meng de caesardressing met de mayonaise en ½ eetlepel sojasaus.
5. Verwarm de zwarte bonen in een klein pannetje op matig vuur. Laat uitlekken.
6. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de edamame snel, tot ze warm zijn.
7. Verdeel de sla, lauwwarme pompoen, edamame, zwarte bonen en ¾ van de kappertjes over 4 kommen of borden. Bedruppel met sojasaus. Schep de garnalen erover. Schep de gemengde dressing in een schaaltje en strooi de rest van de kappertjes erover. Serveer de dressing er apart bij.

Serveertip: lekker met warme rijst of met toast. Maar je kunt deze lauwwarme salade ook als poké bowl serveren.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/hollandse-garnalensalade-met-gegrilde-pompoen-edamame-en-zwarte-bonen