Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Gebakken mulfilet met sesam, limoen en sojasaus

Zin in een gerecht dat snel op tafel staat? Dan zit je met dit gerecht goed! De wat sterkere, maar toch delicate smaak van mul combineert perfect met oosterse ingrediënten. Geserveerd met witte rijst, gestoomde groenten, sambal en lente-uiringetjes , zet je in no time een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel.

BEREIDINGSWIJZE

1. Rasp de schil van 1 limoen op een fijne rasp en snijd de limoen doormidden. Strooi de limoenrasp over de mulfilets.
2. Verwarm de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Leg de mulfilets er met de velkant naar beneden in. Bak de filets 2-3 minuten. Strooi dan het sesamzaad over de mulfilets en keer ze om. Bak nog 2-3 minuten.
3. Knijp dan de halve limoentjes uit boven de pan. Giet de sojasaus en de gembersiroop erbij en schud de pan goed heen een weer. Keer de filets om en leg ze direct op warme borden.

Lekker met witte rijst, gestoomde groenten, sambal en lente-uiringetjes.

Tip: Serveer op ieder bord een limoen of citroenpartjes om erboven uit te knijpen.

Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/gebakken-mulfilet-met-sesam-limoen-en-sojasaus