Gebakken scharfilet met champignonroomsaus
Ingrediënten
- 600 g scharfilets
- 3 el olijfolie
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 250 g kastanjechampignons, in kwarten
- 50 ml marsala of madeira
- ½ el zwarte peperkorrels
- 125 ml slagroom
- 1 el tijmblaadjes
In nog geen 10 minuten zet je dit gerecht op tafel. Voeg krieltjes of rijst toe en je zet in een handomdraai alle vertegenwoordigers uit de schijf van vijf op tafel: vis, groenten, zuivel, vezels en olijfolie. Succes en eet smakelijk!
1. Bestrooi de scharfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of koekenpan de olijfolie. Bak de scharfilets in 2-3 min per kant goudbruin en net gaar.
2. Neem de vis uit de pan en houd op een schaal onder aluminiumfolie warm. Fruit de sjalot in het bakvet. Bak de champignons 4 min mee. Blus met de marsala of madeira.
3. Schenk de slagroom in de pan en verwarm nog 3-4 min tot een romige saus. Breng op smaak met de tijm en zout en peper.
4. Leg de scharfilets op 4 borden en schep er de champignonroomsaus over.
Serveer er gekookte krieltjes en haricots verts of peultjes bij.
Bron: https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/gebakken-scharfilet-met-champignonroomsaus