Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Amuse van gerookte palingfilet

BEREIDINGSWIJZE

Serveren in een glaasje:
Laat de schil om de appel en snijd in kleine blokjes. Doe de stukjes in een kom en voeg het sap van de halve citroen toe. Snij vervolgens de gerookte palingfilet en rode biet in blokjes. Nu kun je beginnen met de opmaak. Leg wat appel, rode biet en paling in een glaasje. Herhaal tot het glaasje vol zit. Breng op smaak met peper en zout. Voeg tot slot een toef crème fraîche toe en garneer met een klein takje dille.

Serveren op een bord:
Snij de (ongeschilde) appel in dunne plakken, de palingfilet in twee stukken en de rode biet in blokjes. Leg wat plakjes appel op het bord. Schep in het midden een eetlepel rode bietenblokjes en rol de palingfilet daaromheen (zet eventueel vast met een prikker). Voeg peper en zout naar smaak toe én een toef crème fraîche. Garneer tot slot de amuse met een takje dille en verras jouw tafelgezelschap met deze mooie amuse!