Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 info@ruvis.nl

Vijf sterren ontbijt met gerookte zalm

BEREIDINGSWIJZE

Toast de boterhammen in een broodrooster, koekenpan of oven en breng een pan met water aan de kook. Maak ondertussen een spread van de Griekse Yoghurt door daar de gesneden dille doorheen te roeren.

Kookt het water, zet dan het vuur lager zodat het water niet meer borrelt en voeg vervolgens de azijn toe. Pocheer nu het ei door met een lepel een draaikolk te creëren in de pan, het ei boven de pan te breken en deze voorzichtig in de draaikolk te laten glijden. Laat het ei nu ongeveer 2-3 minuten garen en schep hem voorzichtig uit de pan. Laat even uitlekken voordat je hem op de toast serveert.

Smeer nu de yoghurt-dillespread op de getoaste boterhammen. Leg daar de veldsla bovenop én de gerookte zalm. Halveer het ei en maak het ontbijt af met een toef alfalfa. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe en geniet van dit vijfsterren ontbijt!